Camp de Tarragona

SÍ A UN TURISME SEGUR I SOSTENIBLE

  • Josep Masdeu Isern
  • Actualitzat:
  • Creat:

El Grup Socialista a la Diputació ha presentat una moció en què es demana que la demarcació de Tarragona rebi l’etiqueta de zona verda

El Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre no es poden comprendre sense el que representa el turisme. De fet, el nostre turisme no és tan sols un sector econòmic (i molt potent, per cert, tant pel nombre de llocs de treball que genera com pels beneficis econòmics que produeix), és també una forma acollidora i integradora de relacionar-nos amb els visitants que venen a gaudir dels atractius innegables de les nostres comarques. Un tarannà. Una manera de fer i de ser.

 

Ara bé, les mesures de confinament que han estat imprescindibles per combatre amb eficàcia la pandèmia del virus i salvar vides han perjudicat indirectament al nostre turisme. Ni es pot ocultar, ni amagar el cap sota l’ala, ni dir-ho en un to més baix. Per tant, cal activar totes les iniciatives possibles per reactivar aquest sector clau per les comarques tarragonines sabent, a més, que estem a les portes de la campanya d’estiu.

 

Per això el PSC a la Diputació ha presentat una moció en què es demana que la demarcació de Tarragona rebi l’etiqueta de zona verda europea que emet el centre europeu per a la prevenció i control de les malalties.

 

Això suposaria un pas molt important per situar la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre com a destinacions segures i de qualitat en el mercat europeu. Així, el Govern espanyol ha de defensar aquest plantejament a les institucions comunitàries, la Generalitat ha de garantir les màximes condicions de seguretat sanitàries i la Diputació haurà de fer la difusió pertinent als mercats europeus mitjançant el patronat de turisme.

 

Què vol dir això? Que, per posar un exemple, una família alemanya podrà venir a passar les seves vacances d’estiu a qualsevol municipi de la Costa Daurada i de les Terres de l’Ebre. Tal i com ja s’ha anunciat a les Illes Balears que rebran 10.000 turistes de procedència europea a mitjans d’aquest mes de juny.

 

És un projecte win-win. Guanya el turisme, guanya la creació de llocs de treball, guanya la ciutadania i guanyen els visitants que podran gaudir dels estímuls que ofereix la nostra oferta turística.

 

Així ho han entès tots els partits representats a la Diputació ja que la moció socialista ha estat aprovada per unanimitat. Diàleg, acord i consens, la via segura que condueix a l’èxit.

 

I és que cap partit, cap institució, cap grup determinat pot afrontar aquest repte per si mateix. La unió fa la força. Sumar, incorporant les aportacions positives de tothom, fa guanyar en eficàcia i resultats. Per contra, la bronca, els insults i el “soroll” permanent resten...i tothom en surt perjudicat.

 

El camí, doncs, està clar. Aquest objectiu que ens hem fixat requereix ambició. El nostre turisme (els seus professionals i tota la gent que viu del sector) mereixen aquest ambició.

 

Hem de fomentar l’ambició col·lectiva i fer, cadascun de nosaltres, tot el que estigui al nostre abast per convertir-nos en una zona verda europea certificada per les institucions comunitàries.    

 

Des de la Diputació treballarem de valent per aconseguir que aquesta campanya d’estiu sigui un èxit a les nostres comarques i que el nombre de turistes augmenti tot el que sigui possible, garantint sempre la seguretat tant dels visitants com dels residents i dels treballadors. I posant les llums llargues de manera que siguem capaços de reforçar la nostra oferta de cara a la temporada vinent aconseguint atreure nous segments del turisme de qualitat. 

 

Deia a l’inici que no es pot parlar de Tarragona sense parlar de turisme. Tampoc es pot parlar de Tarragona sense fer referència a valors com la determinació, l’empenta, l’ambició i la perseverança, que estan darrera d’aquesta iniciativa, i que han escrit i escriuran les millors pàgines de la nostra història. Sí, podem rebre la certificació de zona verda europea. Sí, podem innovar-nos per convertir les dificultats en noves oportunitats. Sí, Tarragona té futur.  

 

Josep Masdeu

Portaveu del PSC a la Diputació de Tarragona