Camp de Tarragona

DEMANEM A LA DIPUTACIÓ CELERITAT EN LA DISTRIBUCIÓ DE LES MASCARETES

  • SANTI CASTELLÀ
  • Actualitzat:
  • Creat:

La Diputació té aquestes mascaretes des de fa una setmana, quan van ser lliurades per la Subdelegació del Govern, i que és la institució encarregada de distribuir-les als municipis menors de 20.000 habitants de la demarcació.

El senador del PSC per Tarragona, Santiago Castellà, ha demanat avui a la Diputació de Tarragona “la màxima celeritat en la distribució de les 50.250 mascaretes que ha de repartir als municipis de la província.”

Santi Castellà ha recordat que la Diputació té aquestes mascaretes des de fa una setmana, quan van ser lliurades per la Subdelegació del Govern, i que és la institució encarregada de distribuir-les als municipis menors de 20.000 habitants de la demarcació.

“Sincerament, no entenem com és possible que hagi passat tota una setmana i aquestes mascaretes encara no s’hagin repartit. Cal tenir present que la Subdelegació del Govern va distribuir les mascaretes als ajuntaments majors de 20.000 habitants de la província el mateix dimarts de la setmana passada.”

“Creiem que en l’actual context de crisi provocat per la pandèmia la celeritat en la distribució del material sanitari ha de ser una prioritat absoluta, més ara que hem estrat en la fase I de la desescalada. En conseqüència, encoratgem a la Diputació a què distribueixi les mascaretes de què disposa sense més dilacions”, ha argumentat el senador socialista.

 Santi Castellà ha explicat que com a senador per Tarragona ha rebut diverses queixes de regidors i representants del món municipal de les nostres comarques demanant el perquè no els havien arribat encara les mascaretes i que aquest és el motiu que l’ha portat a demanar a la Diputació de Tarragona que les distribueixi amb caràcter d’urgència.

“No volem polemitzar amb ningú sinó sumar en positiu per guanyar, tots junts, la batalla al virus. Ara bé, també crec que és necessari demanar una bona gestió i celeritat en el repartiment del material sanitari necessari per afrontar aquesta primera fase de la desescalada. Estic convençut que la Diputació disposa dels mitjans materials i humans necessaris per a fer-ho ja mateix”, ha afirmat.

El senador del PSC ha posat de relleu que des de l’inici de la crisi fins al 5 de maig el Govern espanyol ha lliurat més de 19 milions d’unitats de material sanitari a Catalunya. D’entre les quals, 12’5 milions de mascaretes i més de 794.000 kits test.

Només la setmana passada es van lliurar 245.000 mascaretes a la província de Tarragona que s’han distribuït als ajuntaments i institucions, nòduls de transport i entitats socials del territori.

“La reacció de la ciutadania a peu de carrer, com ha subratllat el ministre Salvador Illa, ha estat exemplar. Cal que totes les institucions i tot el món polític estigui a l’altura del gran esforç i sacrifici que fan tots aquells i aquelles que lluiten contra el virus als hospitals i centres d’atenció primària”, ha conclòs.